Preview Young Holland Koi Show 2024

Na een succesvolle ONLINE Winter Holland Koi show is het weer tijd voor een de 13e Young Holland Koi Show, dit keer op het terrein van Koicentrum Sneek, Riperwei 15, 8623 XR te Jutrijp.

Lees meer

De Young HKS heeft tot doel om hobbyisten te enthousiasmeren om deel te nemen aan een Koishow, door tijdens de Young HKS door de juryleden uit te laten leggen waarom een vis wel of niet in de prijzen is gevallen. Dit laatste hoor je namelijk nooit op andere shows. Op het terrein van Koicentrum Sneek te Jutrijp zullen we 30 vats van 120 centimeter in diameter opstellen, waar deelnemers die zich hebben ingeschreven ’s morgens hun vissen in kunnen zetten.

Deze deelnemers hebben zich van tevoren ingeschreven via info@hollandkoishow.nl waarna zij een bewijs van deelname hebben gekregen. Thuis hebben deze deelnemers hun eigen vissen al een keer op de gevoelige plaat vastgelegd en deze samen met de afmeting en de variëteit doorgemaild aan een van de eerdergenoemde mailadressen.

Hebben we in Arcen een hele dag de tijd nodig om alle vissen te benchen, hier dient het benchen door de deelnemers zelf gedaan te worden. Uiteraard hoeft u daar niet voor terug te schrikken, want als u het echt niet weet, kunt u uw foto gewoon even doormailen en dan zullen we samen met u de variëteit wel bepalen. Overigens zijn er in deze Young HKS slechts zes variëteiten en drie sizes, dus dat maakt het al een stuk gemakkelijker.

Dit zijn de variëteiten waarin de Koi dienen te worden ingedeeld:

Kohaku (inclusief Doitsu en Tancho)
Sanke (inclusief Doitsu en Tancho)
Showa + Utsurimono (inclusief Doitsu en Tancho)
Kinginrin (alle vissen met GinRin, inclusief Doitsu)
Hikari (alle metalics, inclusief Doitsu)
Kawarimono (alle overige variëteiten)

En de sizes zijn:

Size 1: 20 t/m 35 cm
Size 2: 36 t/m 50 cm
Size 3: 51 t/m 65 cm

Er wordt een maximum lengte van 2.00 meter en max. 5 Koi per vat gehanteerd!

Als alle Koi om 9:30 uur binnen zijn, gaan geroutineerde ZNA juryleden de vissen jureren. Omdat dit toch een serieuze zaak is en misschien voor velen niet zo interessant (tijdens het jureren mag er niet met de juryleden worden gepraat), wordt er tegelijkertijd een lezing gehouden over het jureren van Koi.

De deelnemers en de bezoekers (de show staat natuurlijk open voor iedereen) kunnen hier horen en zien hoe de juryleden te werk gaan en waar op wordt gelet. Na de lezing mag het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht want iedere deelnemer/bezoeker wordt uitgenodigd om zijn persoonlijke favoriet op een daarvoor bestemd papiertje in te vullen en in te leveren. En dat dit een serieuze zaak is blijkt wel uit het feit dat voor de door de deelnemers/bezoekers genomineerde winnaar ook een stoere beker is gereserveerd.

’s Middags rond 13:00 uur zullen de juryleden een "Talk over the Vats" houden waar de deelnemers en bezoekers vragen kunnen stellen over bepaalde Koi. In de middag zal dan de prijsuitreiking plaatsvinden. Vanaf ongeveer 16:00 uur zal de debenching plaatsvinden.

Dus heeft u altijd al eens willen weten waar u staat met de kwaliteit van uw Koi, schrijf dan snel in via info@hollandkoishow.nl Voor de kosten hoeft u het niet te laten, want deelname is geheel gratis.

Heeft u verdere vragen, stuur dan een mailtje naar info@hollandkoishow.nl en we zullen zorgen dat u snel een antwoord krijgt op al uw brandende vragen.

Sluiten

Ook de Young Holland Koi Show posters wijzen u de weg...

Er wordt hard gewerkt om deze pagina's helemaal up-to-date te krijgen. Maar 6 edities (tot op heden) vergt een heleboel zoek werk. De respectievelijke showposters hebben we reeds voor u klaar staan. Straks kunt u gewoon op één van de bewuste showposters klikken en u komt meteen in het jaar terecht dat u virtueel wilt bezoeken.

Maar zoals gezegd: Nog even geduld!

Sluiten